Technische vertalingen

technische vertaling

Technische vertalingen : informatief of instructief

Technische vertalingen vereisen een goede kennis van het technische vakjargon. Daarom moet een technisch vertaler voeling hebben met uw sector. Technische brochures hebben tot doel de klant te informeren over producten of diensten binnen een bepaalde sector of industrie. Handleidingen geven instructies over de gebruikswijze van een product of toestel. Lastenboeken en veiligheidsvoorschriften moeten conform bepaalde reglementeringen vertaald worden. Een kwalitatieve technische vertaling met een hoge techniciteit vereist specifieke vaardigheden en vakkennis. Dankzij een jarenlange ervaring en een rijke terminologiebank leveren we kwalitatieve technische vertalingen waarmee u uw klanten correct en duidelijk kunt informeren.

 

Technische vertalingen en terminologie beheer

Omdat elke sector en/of industrie beschikt over een eigen specifiek vakjargon, is terminologie beheer een belangrijk instrument voor de levering van kwalitatieve technische vertalingen. Dankzij onze terminologiedatabank kunnen we uw technische teksten op een consequente en uniforme manier vertalen. Uw persoonlijke terminologielijsten en/of eerder goed vertaalde technische teksten zijn een welkome hulp om een nog betere vertaling te kunnen garanderen. Bepaalde sectoren en/of bedrijven hanteren soms een specifiek jargon dat kan afwijken van de courante en klassieke terminologie. Nog andere bedrijven kiezen ervoor om de Engelse benaming van bepaalde producten te hanteren. Daarom is het belangrijk om al deze aspecten te melden voor de aanvang van de vertalingsopdracht.

 

Ons aanbod voor technische vertalingen

Wij beschikken over technische vertalers voor de volgende taalcombinaties:

 • Nederlands-Frans
 • Frans-Nederlands
 • Nederlands-Engels
 • Engels-Nederlands
 • Nederlands-Duits

En vertalen onder andere volgende technische documenten:

 • Lastenboeken en bestekken voor de bouwsector
 • Veiligheidsvoorschriften en EPB voorschriften
 • Websites, productfiches en bijsluiters voor voedingssupplementen
 • Cursussen, ppt presentaties en syllabi rijscholen
 • Productbrochures
 • Catalogi
 • Websites
 • Magazines

    

Een technische vertaling nodig?

Vraag ons een gratis en vrijblijvende offerte en stuur ons uw bronteksten door. Dit kan zowel via het online offerteformulier (max. 2MB) als per mail. Voor meer informatie kunt u ons ook telefonisch contacteren.

 

Vraag een offerte aan Vertaalbureau Evina

10% korting op eerste vertaling

Onze klanten voor technische vertalingen

De kracht van ons vertaalbureau schuilt in de ervaring en de specialisatie in specifieke technische onderwerpen. Ons klantenbestand situeert zich in de volgende sectoren:

Bouwondernemingen Bouwpromotoren
Architectenbureaus
Binnen- en buitenschrijnwerk
Bouwmaterialen
Grondverzetmachines
Metaalbewerking

Autorijscholen
Transport en distributie
Bureaumaterialen
Burotica
Uitzendbureaus
Elektrozaken
Afvalverwerkingsbedrijven

Voedingssupplementen
Mode en Lifestyle
Bloemen en planten
Casinospelen
Decoratie
Tapijtenindustrie

Stemmen: 

Enquête

Welke offerte hebt u het liefst voor vertalingen?

Referenties

We zijn volop bezig onze website te vernieuwen. Daarom kunnen er pagina's of links ontbreken. Gelieve ons te willen verontschuldigen voor dit ongemak.