Tekstrevisie: laat uw teksten nalezen en verbeteren op fouten

Waarom tekstrevisie zo belangrijk is

U hebt vol enthousiasme een catalogus, brochure, folder, mailing, website of boek geschreven en wacht met spanning af wat uw klanten en prospecten ervan vinden. Tot uw ontsteltenis merkt u dat er geen reactie komt op wat u hebt geschreven. Negen kansen op tien heeft de lezer je informatie weggegooid. Wat een zonde voor de tijd, de moeite en de kosten die je er hebt in gestoken. De vraag die maar blijft malen door je hoofd is … waarom?

Het antwoord is vaak simpel: spellingfouten, taalfouten, tikfouten, grammaticale slordigheden zijn vaak de hoofdoorzaak. Om nog maar niet te spreken over specifieke zinsconstructies, vocabularium en idiomen die eigen zijn aan een taal.
Vertaalbureau Evina heeft een jarenlange ervaring in tekstrevisie. We halen al uw schoonheidsfoutjes uit Nederlandse, Franse, Engelse, Duitse en Spaanse teksten.

Tekstrevisie of toch maar laten vertalen?

Men staat er niet altijd bij stil, maar slechte vertalingen reviseren neemt vaak meer tijd in beslag dan rechtstreeks te vertalen vanuit de brontekst. Ervaring heeft ons geleerd dat veel bedrijven kiezen om zoveel mogelijk in eigen huis te doen om kosten te besparen. We willen uw inzet niet afbreken, maar in vele gevallen is dit niet zo een gunstig idee, tenzij u beschikt over medewerkers met een perfecte talenkennis. Vaak komt het goedkoper uit om uw teksten onmiddellijk te laten vertalen door een professionele moedertaal vertaler. Aarzel niet om advies te vragen aan Vertaalbureau Evina voordat u eraan begint.

Tekstrevisie voor studenten

De maanden april en mei zijn stresserende maanden voor vele studenten die een scriptie of eindwerk moeten afwerken en inleveren. Vertaalbureau Evina helpt studenten graag met het nalezen en reviseren van eindwerken in het Nederlands, Frans en Engels. Wij hebben veel ervaring in het onderwijsgebeuren en hanteren speciale prijzen voor studenten. Stuur ons hiervoor een mail of bel ons op het nummer 09 374 08 77.

Tarieven voor tekstrevisie

Afhankelijk van de inhoud van de teksten enerzijds en uw schrijfstijl anderzijds, vraagt de ene tekstrevisie al wat meer werk dan de andere. Daarom werkt Vertaalbureau Evina met een uurtarief van 45 euro voor tekstrevisie in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Andere soorten vertaaldiensten aangeboden door Vertaalbureau Evina

Lees ook meer over

Geïnteresseerd?
Vraag vrijblijvend en gratis en prijsofferte aan

Stemmen: 

Enquête

Welke offerte hebt u het liefst voor vertalingen?

Referenties

We zijn volop bezig onze website te vernieuwen. Daarom kunnen er pagina's of links ontbreken. Gelieve ons te willen verontschuldigen voor dit ongemak.