Vertaling Engels * Engelse vertaling

Vertaalbureau EvinaEngels, de belangrijkste omgangstaal om internationaal te ondernemen

Door de militaire, economische, culturele, wetenschappelijke en politieke invloeden van het Britse rijk van de 18de tot de 20ste eeuw en de Amerikaanse invloeden vanaf de 20ste eeuw, is de Engelse taal uitgegroeid tot een wereldtaal. Wereldwijd is het Engels intussen de belangrijkste gesproken en geschreven omgangstaal in het bedrijfsleven, op het internet, op het gebied van wetenschappen & techniek, en in nationale betrekkingen.
Engels lijkt misschien eenvoudig, maar eigenlijk is het een moeilijke taal om te beheersen. De grammatica is complex en de spelling komt niet overeen met de uitspraak, iets waar velen zich aan laten vangen. Verschillende woorden kunnen soms dezelfde uitspraak hebben, denk maar aan colonel en kernel of bow en bough.
Wenst u zaken te doen met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten? Ons vertaalbureau heeft alle knowhow in huis om u een professionele Engelse vertaling te leveren voor uw website, brochures en andere documenten.

 

Waarom een Engelse vertaling? Enkele feiten over het Engels

Het Engels is de officiële taal in verschillende landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, ... Eigenlijk wordt er Engels gesproken in 112 landen, ongeveer 380 miljoen mensen spreken Engels als moedertaal. Niet onbelangrijk is dat meer dan 1 miljard mensen het Engels beheersen als tweede taal. Het Engels krijgt hiermee de tweede plaats op de ranglijst van de meest gesproken talen ter wereld en heeft een officiële status in de Europese Unie, de Afrikaanse Unie, de Unie van de Zuid-Amerikaanse Naties, de Verenigde Naties en tal van organisaties.
Naast de taal van Shakespeare is het ook een lingua franca in het bedrijfsleven, de wetenschap, de technologie, de diplomatie en tal van andere sectoren. Op het internet is het Engels de absolute nummer 1 wat betreft de meest gebruikte talen. Maar liefst een half miljard internetgebruikers zoeken op Engelse informatie.
Met een Engelse vertaling bereikt u een heel groot aantal potentiële klanten dat toegang krijgt tot uw website, brochures, handleidingen, … Ons vertaalbureau staat dagelijks voor u klaar om uw documenten, brochures en website professioneel te vertalen naar het Engels.

 

Het Engels in cultuur en literatuur

ShakespeareAls je Engels spreekt, krijg je de kans om een andere cultuur te ontdekken. De taal biedt immers een enorme waaier aan literatuur, theater, films en muziek. Heel wat Engelstalige films en tv-programma’s zijn ondertiteld in België en Nederland, maar toch kan een ondertiteling niet de nuance van bepaalde uitspraken vertalen. Zo kunt u enkel de volgende verwijzing begrijpen als u de Engelse cultuur kent: ‘as pleased as Punch’.
Het Engels is één universele taal met meerdere variaties en zowat elke variant is officieel erkend. Ondanks het bestaan van verschillende varianten zoals Brits Engels, Iers Engels, Amerikaans Engels, … hoeven we slechts één ervan te kennen om alle culturen te kunnen ontdekken en onze persoonlijke en professionele ontwikkeling te verrijken.
En Engels is ook de taal van literaire schrijvers van wereldformaat zoals William Shakespeare, Charles Dickens, Roald Dahl en Ernest Hemingway. De meeste boeken die u in de rekken vindt, zijn vertaald uit het Engels; denk maar aan Harry Potter, 1984, Boetekleed. Hoewel u de boeken in het Nederlands kunt vinden, zullen de originele Engelse versies u nog meer bekoren omdat u dan een boek leest vanuit zijn eigen cultuur.

 

Interessante weetjes over de Engelse taal

  • De Engelstaligen noemen hun taal ‘The English language’.
  • Het Engels wordt gesproken in verscheidene politieke kringen zoals de Europese Unie, de NAVO en de VN. Het wordt ook in vele internationale bedrijfskringen en organisaties gesproken zoals het WWF, de UEFA en The Coca Cola Company.
  • Het Engels is eigenlijk een Germaanse taal met heel wat Romaanse invloeden.
  • Ook het Nederlands heeft zijn bijdrage geleverd aan de Engelse taal, vooral in woorden die te maken hebben met de scheepvaart. Enkele voorbeelden zijn waffle (wafel), fries (frieten), cruise (doorkruisen), yacht (jacht-boot), cookie (koekje), bourse (beurs), dike (dijk), Santa Claus (Sinterklaas), apartheid, …
  • Voor wat betreft de spelling van het Engels is er weinig verband tussen de uitspraak en de schrijfwijze. 40 klanken hebben maar liefst 1120 schrijfwijzen in vergelijking met 25 klanken en 33 schrijfwijzen voor het Italiaans. Niet te verwonderen dat een onderzoek aan de Milaanse universiteit 2 keer zo veel dyslexie diagnoses aantoont in de Engelstalige landen dan in Italië. 

 

Vertaling Engels voor bedrijvenEngelse vertaling voor bedrijven:
Amerikaans of Brits Engels?

Als u uw bedrijf wenst uit te breiden naar de internationale markt, is het sterk aangeraden om uw website en documenten te vertalen naar het Engels. Aangezien er verschillende varianten bestaan voor de Engelse taal rijst de vraag of we moeten kiezen tussen Amerikaans Engels of Brits Engels. Vaak zijn we geneigd om te kiezen voor de Britse variante van het Engels omdat het mooier en eleganter klinkt. In een geschreven taal zult u daar niet zo veel van merken. Op het vlak van woordenschat bestaan toch een aantal verschillen. Terwijl een Amerikaan French fries zal bestellen, zult u de Brit eerder chips horen bestellen. Europese bedrijven zullen eerder kiezen voor het Brits Engels, maar in de wetenschappen, op het internet en op de televisie is het Amerikaans Engels eerder de norm.
Als vertaalbureau raden we u aan om uw voorkeur niet te laten afhangen van wat u mooier vindt, maar van wie uw doelgroep is.

 

Een Engelse vertaling nodig?

Wenst u een Engelse vertaling om te communiceren met uw buitenlandse klanten of uw bedrijf, producten en/of diensten te prospecteren bij nieuwe internationale klanten? Aarzel niet om ons een vrijblijvende offerte te vragen en vergeet vooral niet om de Engelse variant aan te duiden voor uw Engelse vertaling. Stuur steeds uw brontekst door via het aanvraagformulier of per mail. Wij bezorgen u zo snel mogelijk onze prijs. Zodra u onze offerte hebt goedgekeurd, starten we het vertaalproces.

 

Vraag een offerte aan Vertaalbureau Evina

10% korting op eerste vertaling

Stemmen: 

Enquête

Welke offerte hebt u het liefst voor vertalingen?

Referenties

We zijn volop bezig onze website te vernieuwen. Daarom kunnen er pagina's of links ontbreken. Gelieve ons te willen verontschuldigen voor dit ongemak.